Na delovnem mestu preživimo večji del dneva, zato je pomembno, da tudi v času dela poskrbimo za zdravje. Ker v službi ne moremo ravno veliko telovaditi, si pa lahko privoščimo uravnoteženo malico ali kosilo, ki je bogata z vitamini, minerali in drugimi hranili, ki jih telo potrebuje.

Avtomati s hitro hrano, kot so razne čokoladice, čipsi, pakirani sendviči in bonboni, so postali preteklost, saj se zdrava pisarna prehranjuje z živili, ki nudijo pozitivne učinke na telo in produktivnost. To so predvsem sadje, oreščki, smoothiji in solatni krožniki. Le malo je potrebno, da slane, mastne, sladke in kalorične prigrizke zamenjamo z zdravo prehrano.

Dostava zabojčkov okusnega sadja

Zaposlenim ni potrebno oditi na tržnico ali v bližnjo trgovino, zato da bi med delovnim časom pojedli kos ali dva okusnega in svežega sadja, ki je idealno živilo za malico. Podjetje namreč lahko naroči zabojčke sadja, ki jih dostavljalci pripeljejo v podjetje. Izbira sadja je velika. Posladkamo in okrepimo telo lahko z tropskim sadjem ter lokalno pridelanim in sezonskim sadjem, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov.

Košarica sadja se lahko postavi v osrednji prostor, kjer se zdrava pisarna nato zbere in premleva nove poslovne ideje ob okusnem sadju. Podjetje pa lahko izbira med različnimi sadeži, ki jih označi ob spletnem naročilu. Mogoče je izbirati tudi količino posamičnih sadežev ali pa težo košarice, na podlagi katere se oblikuje tudi cena.

Zdrav obrok za kosilo je solatni krožnik

Za kosilo si lahko privoščimo hranilen in bogat obrok, ki pa ne vsebuje maščob, soli in nezdravih sladkorjev. To so vsekakor sveže pripravljeni solatni krožniki, ki jih dostavljalci tudi dostavijo v podjetje. Solate poživijo imunski sistem in nas nasitijo, še posebej, če so solatam dodana druga hranilna živila, kot so stročnice, pečeno korenje, paradižnik, špinača, ohrovt in drugo.

Solatni krožniki že dolgo ne vsebujejo samo zelene solate, temveč so bogati tudi z drugimi sestavinami, kot je na primer losos, zelje, vložen ingver, sezam, brokoli, gorgonzola, jogurtni preliv in drugo. Vse te dodane sestavine dajejo bogat in raznolik okus. Zdrava pisarna z naročilom solatnih krožnikov ne izključuje moških, saj se bodo tudi moški nasitili z bogato obloženim solatnim krožnikom, ki je odličen za glavni obrok v času kosila.

Smoothiji za zajtrk in oreščki za prigrizek med delom

Namesto kave si lahko za začetek delovnega dne privoščimo smoothi iz svežih sestavin, ki nas bo napolnil energijo in dal moči za dolg dan pred nami. Pri spletnem naročilu je mogoče izbirati med različnimi okusi, kot je na primer mešanica napitka iz jagod, banan, limete in mete. Osvežilen smoothi iz sadja z dodanimi sestavinami, kot je ingver in cimet, je idealen za razbistritev glave in pripravo na delo, ki zahteva veliko mero koncentracije.

Namesto čokoladic, čipsa, piškotkov in drugih slanih in sladkih živil, pa zdrava pisarna lahko za prigrizke med delom izbere polnovredne oreščke in se posladka s suhim sadjem brez konzervansov. Neverjetno hranljivi indijski in brazilski oreščki napolnijo telo z energijo in zdravimi maščobnimi kislinami, suho sadje pa poskrbi za zdravo sladko pregreho.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja