Optimizacija tiska predstavlja način, kako startup in druga podjetja lahko zmanjšajo in racionalizirajo stroške, ki so povezani s tiskanjem. Pri tem ne gre le za porabo papirja in kartuš, temveč tudi za najbolj ugodno možnost uporabe tehnologije, ne glede na to, ali potrebujete barvni pisarniški tiskalnik ali zmogljivo multifunkcijsko napravo.

V določeni meri je stroške mogoče znižati z racionalnim tiskanjem, kar pomeni, da tiskate le takrat, ko je to potrebno, ali pa uporabljate funkcijo obojestranskega printanja in pri tem skušate natisniti čim več črno belih izpisov, zato da ne bi uporabljali barv. Vendar, ali ste vedeli, da vam ni potrebno kupiti tiskalnika, saj ga lahko tudi najamete in si s celotnim sklopom storitev, ki so vključene v mesečno najemnino,  zmanjšate stroške in imate nad njimi večji nadzor?

Optimizacija tiska – se nakup tehnologije izplača?

Če se je vaše zagonsko podjetje že odločilo za nakup multifunkcijske naprave ali tiskalnika oziroma več njih, tedaj zagotovo že veste, kakšni stroški so povezani z napravama. V prvi vrsti morate skrbeti za zalogo kartuš, ki jih po maloprodajni ceni kupujete pri dobaviteljih. V primeru, da v pisarni na dnevni ravni tiskate veliko, tedaj imate na mesec kar velik strošek z nakupom kartuš.

Pri nakupu printerja ali multifunkcijske naprave, ste verjetno dobili garancijski list, ki ga lahko znotraj določenega obdobja izkoristite za popravila okvar in napak. Ko pa to obdobje preteče, pa morate sami plačati servisne storitve, ki so precej drage. Še posebej, če gre za zamenjavo rezervnih delov. V vsem tem času pa se tehnologija stara, na trg prihajajo novi modeli tiskalnikov, vi pa še niste amortizirali starega, ali pa za multifunkcijsko napravo še vedno plačujete obročno posojilo.

Optimizacija tiska z najemom naprav po meri

Eden izmed bolj pomembnih delov najema naprav je v tem, da lahko celotno storitev prilagodite vašim potrebam in željam. Le zakaj bi plačevali za določene storitve, če jih ne potrebujete. Ravno zato lahko izberete paket po meri, pri tem pa določite model tiskalnika ali multifunkcijske naprave, ki glede na funkcionalnost ustreza vašim potrebam.

Na primer, če potrebujete tudi tiskanje na A3 format papirja, tedaj izberete multifunkcijsko napravo, ki to ponuja. V paket lahko dodate več naprav in tako najamete multifunkcijsko napravo, ki je primerna za zahtevnejša opravila, skupaj s fotokopiranjem in skeniranjem, ter pisarniški tiskalnik, ki ga uporabite, ko potrebujete dokumente hitro natisniti. Izbirate lahko tudi med različno programsko opremo, če bi želeli upravljati s funkcijami kar preko elektronske naprave.

Optimizacija tiska – nadzor nad stroški servisov in kartuš

Že s tem, da boste izbrali paket, ki bo prilagojen vašim potrebam, boste lahko zmanjšali stroške tiskanja. Cena je postavljena glede na opravljeno analizo mesečnega tiskanja. Na drugi strani pa vam ne bo potrebno plačevati servisnih popravil in nakupovati kartuš, saj sta ti dve storitvi vključeni v mesečno najemnino.

Zatorej, optimizacija tiska v tem delu zajema brezplačne servisne storitve, ki jih lahko koristite ob različnih okvarah, ter brezplačne kartuše, ki jih pridejo v podjetje napolniti delavci, ko se črnilo izprazni. Tako ne privarčujete le na stroških, temveč tudi na času in virih.