Pri naprednih zobozdravstvenih rešitvah ni pametno pretirano varčevati, a vseeno lahko dobimo ugoden zobni implantat, s katerim bomo zelo zadovoljni. Cene postajajo namreč precej dostopne, zato se kakovostni implantati uporabljajo pri mnogih posegih, s katerimi želimo doseči kar najboljši končni rezultat. Moramo pa seveda upoštevati različne lastnosti izdelkov na tem področju, ne gledamo le na ceno – kaj lahko se izkaže, da je ugoden zobni implantat napačna odločitev, tudi če obljublja dobro rešitev v primeru rekonstrukcije zobovja oziroma nadomeščanja manjkajočih zob.

Ponavadi se raje odločamo za dražje izdelke, ki lahko zagotovijo visoko kakovost in dolgoročno vzdržljivost. Pri implantatih to še posebej velja, saj gre za izdelke, ki bodo skozi dolga leta opravljali zahtevno delo. Močno vplivajo na kakovost življenja, lahko tudi na zdravje in počutje. Tako pridejo v poštev predvsem kvalitetni implantati, tudi če je treba za te odšteti nekaj več denarja. Na srečo pa lahko najdemo ugoden zobni implantat z dostopno ceno in visoko kakovostjo, če se posvetimo brskanju po široki ponudbi na tem področju.

Ugoden zobni implantat v ponudbi zanesljivih zobozdravnikov

Ugodna cena ne pomeni, da bo znesek zelo nizek. Bolj smo pozorni na razmerje med kakovostjo in ceno, torej se vprašamo, kaj bomo za svoj denar dobili. Tudi ti izdelki so lahko ugodni, čeprav ne bodo zelo poceni.

Kakovostne implantate iščemo v ponudbi zanesljivih zobozdravnikov, ki imajo veliko izkušenj s tega področja. Prepričljivi so predvsem strokovnjaki s področja implantologije, ki se ukvarjajo z razvojem naprednih rešitev. Navsezadnje so implantati zelo kompleksni in morajo biti natančno oblikovani, ne moremo si privoščiti velikih kompromisov. Ugoden zobni implantat mora torej ne glede na ceno ponuditi brezhibno funkcionalnost in visoko zanesljivost uporabljenih materialov in konstrukcij. Ravno to so ugodni implantati – tisti, ki za svojo ceno prinašajo res zanesljivo rešitev, s katero bomo gotovo zadovoljni tudi na dolgi rok.

Cenovni razredi za ugoden zobni implantat

Dejanska cena implantata je odvisna od različnih faktorjev, ki jih moramo upoštevati pri iskanju najboljše ponudbe. Če se omejimo na zanesljivo ponudbo izkušenih zobozdravnikov, lahko pričakujemo ponudbo v srednjem cenovnem rangu, kar na tem področju pomeni okoli 500 evrov.

Na voljo imamo ponudbo iz različnih cenovnih razredov. Razumljivo je, da so skrbno izdelani implantati iz neoporečnih materialov nekoliko dražji, saj cena vključuje tudi tehnološki razvoj in izkušnje strokovnjakov, ki v izdelavo implantatov vlagajo veliko dela in truda. To so vrhunski implantati, ki stanejo nekoliko več. V srednjem cenovnem razredu najdemo ponudbo raznovrstnih podjetij, ki lahko ponudijo dobre implantate, a težko zagotovijo res popolno izkušnjo pri uporabi teh izdelkov. Te rešitve lahko pridejo v poštev, opazimo pa razlike v detajlih. V nižjem cenovnem razredu so poceni implantati, ki stanejo morda le kakšnih 300 evrov – ti izdelki niso posebej zanesljivi, predvsem na dolgi rok lahko pri uporabi in obremenitvah pričakujemo težave.

Cena storitev zdravljenja z implantati

Cena samih implantatov ni vedno najbolj relevantna informacija. Odločamo se namreč za obsežne posege, ki vključujejo še druge stroške, tako je ugoden zobni implantat lahko le majhen strošek ob vseh drugih storitvah in izdelkih, ki jih poseg vključuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja