Klasična bančna posojila in naložbe v bančne depozite so izpodrinile oziroma prevzele nove tehnologije, ki nudijo donosno investiranje in pridobivanje posojil, ki so ugodna za podjetja. Investicijske spletne platforme so v porastu, saj podjetnikom nudijo fleksibilnost, varnost, dobre pogoje, preglednost naložb in dobre obrestne mere.

Tehnološki in hardware startupi imajo na začetku poslovne poti lahko težave s financiranjem, pri čemer sredstva potrebujejo za razvoj, nakup opreme in materialov. Velikokrat manjši tehnološki startupi ne dosegajo kreditnih pogojev pri bankah, zato se obračajo k alternativnim virom financiranja. Ena izmed takih naložbenih in kreditnih možnosti je slovenska investicijska platforma Nekster.

Investicijska platforma za posojilojemalce

Na spletni platformi za varno in donosno investiranje se združujejo tako posojilojemalci kot vlagatelji. Celoten cirkulacijski postopek poteka tako, da tehnološki startup lahko najprej odda vlogo in vso potrebno dokumentacijo za odobritev kredita. Platforma v sodelovanju z bonitetno hišo nato opravi dvostopenjsko preverjanje kreditne sposobnosti.

Če hardware zagonsko podjetje izpolnjuje vse pogoje, tedaj je posojilo odobreno. Platforma pa pri tem nudi ugodne pogoje, skupaj z ugodnimi obrestnimi merami na glavnico ter ostalimi pogoji, ki zmanjšujejo stroške kredita na dolgi rok. Zagonsko podjetje nato plačuje obroke posojila v dogovorjenem znesku in za vnaprej določeno časovno obdobje.

Naložbe v zavarovana posojila

Tehnološki startup pa lahko kasneje, ko je strojna oprema že lansirana na trg in se ustvarjajo prihodki iz tega naslova, investira sredstva na spletno platformo tako, da veže denar v določeno zavarovano posojilo, ki deluje kot depozit. Na kratko to pomeni, da vlagatelj delno financira posojilo, ki je objavljeno na platformi, za to pa dobi dobro obrestno mero.

Tako lahko tehnološka zagonska podjetja svoj kapital tudi plemenitijo in ustvarjajo donose. Dodaten zaslužek pa si je mogoče povsem enostavno izplačati na bančni račun, ko se ročnost naložbe izteče. Donosno investiranje v zavarovana posojila lahko na letni ravni ustvari od 5 do 10 odstotkov donosa.

Ne tvegana investicije z donosi

Tvegane naložbe so bolj primerne za vlagatelje, ki se spoznajo na različne naložbene možnosti in imajo dovolj virov, da si to lahko privoščijo. Tehnološki startupi in druga zagonska podjetja pa skrbno nadzorujejo odhodke in stroške, zato so naložbe smiselne le v primeru, da so varne oziroma so minimalne možnosti za izgube.

Prednost spletne platforme Nekster za donosno investiranje in ugodno pridobivanje posojil je v tem, da so vse naložbe zavarovane iz strani zavarovalnice, ki vlagatelju v primeru neizplačil posojilojemalca povrne glavnico in vse natečene obresti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja